diumenge, 3 de març del 2013

Pic Alt de Comapedrosa (2946)

A l'inici de la baixada per la pala del Ruf
Aquesta temporada només havia tret les pells a passejar per la Tosa, però avui sí que ha estat una sortida de les completes. I és curiós que les sortides de la temporada passada i aquesta hagin estat a cims de 2900 m d'Andorra.

Sortim d'Arinsal tota una colla de la UEU, poc abans de les nou del matí.

Sortint d'Arinsal (1599)
El dia és bo i els ànims alts, així que comencem pujant per la pista que va cap a la Borda de la Coruvilla i que ens acosta cap a la Pleta del Pla de l'Estany. A les vistes del refugi, gairebé totalment cobert de neu, enfilem la pala cap al Forat dels Malhiverns i la collada que ens permetrà accedir a l'aresta NO del cim.

Remuntant la vall per sobre de la Pleta del Pla de l'Estany

Arribant al Forat de Malhiverns a la vista del Pic de Baiau
Arribats a la collada, posem els esquís a la motxilla i, grampons als peus, remuntem els 150 m de desnivell de l'aresta fins al cim per terreny mixt.

Al cim de l'Alt de Comapedrosa (2946)
La vista des del Comapedrosa (2946), sostre d'Andorra és sempre esplèndida. En gaudim pocs minuts perquè aviat descendim per l'aresta S per anar a trobar l'inici de la famosa Pala del Ruf (foto de l'inici).

Descendim uns 400 m per aquesta pala per, posteriorment, girar cap al S i enfilar cap al Refugi de Comapedrosa. Cal arribar fins prop del refugi per baixar pel camí d'estiu.

La Sílvia, prop del refugi, a l'inici del descens cap al riu Pollós
Finalment, per la vall de Comapdrosa descendim fins a Aigües Juntes a trobar el riu Pollós i la pista que havíem remuntat pel matí que ens retornarà a Arinsal.

Una bona sortida de les que deixen satisfet (1400 m de desnivell, poc més de 12 km i 6 h de recorregut)

Aquí teniu el track de l'itinerari:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada