dijous, 9 d’abril del 2009

Els 4000 de Saas Fee


Girs de poudreuse baixant de l'Stralhorn cap a la Britannia Hütte. Foto Oriol Roselló.

Des 4 al 7 d'abril es va concretar un projecte molt interessant, els anomenats 4000 de Saas Fee: l’Allalinhorn (4027), l'Stralhorn (4190), el Rimpfischhorn (4199) i l'Alphubel (4206). Diverses propostes, com la d'en Pierre Merlin a la Guide des raids à skis (1980), enllacen aquests quatre cims; però per a aquest atac llampec en quatre jornades ens vam decidir per la que l'Oriol va trobar a la Compagnie des Guides de Chamonix:


Sortint de Mittelallalin (3456) al peu de l’Allalinhorn. Foto Oriol Roselló.

dissabte, 4 d'abril: Saas Fee (1800) - Mittelallalin (3456) amb el telefèric de Felskinn i el Metro Alpin. Ja amb els esquís als peus (són les 12h), de Mittelallalin al Allalinhorn (4027) sense gaire complicacions (només un petit sector d'esquerdes i l'altitud sobtada).


Albert i Jordi al Allalinhorn (4027). Foto Oriol Roselló.

Descens amb bona neu i petita remuntada a la Britannia Hütte (3030). Festival d'italians al refugi (è sabato!).


Terrassa de la Britannia Hütte (3030). Foto Oriol Roselló.

diumenge, 5 d'abril: Esmorzar a les 5:30h i una hora més tard sortida (nevant!) cap a l'Stralhorn (4190). El temps té temps d'arreglar-se en la llarga (per distància) ascensió, que no té cap complicació.


Albert i Oriol a l'Stralhorn (4190). Foto Jordi Agustí.

Impressionant descens (poudreuse im...presionant) de retorn a la Britannia.

dilluns, 6 d'abril: Altre cop esmorzar a les 5:30h. Sortim com ahir, però després d'una estona, ens desviem a la dreta cap a l'Allalinpass (3564).


Pujant cap a l'Allalinpass (3564). Foto Oriol Roselló.

Descendem uns metres i remuntem de nou cap al coll entre el Rimpfischhorn (4199) i el cim que els de Chamonix bategen com l’épaule du Rimpfishorn (4009). Jo faig aquesta "espatlla" i l'Albert i l'Oriol fan el Rimpfischhorn amb col·laboració amb dues suïsses que es troben a mig sidral. Descendem cap a la Täschhütte (2701) amb una gran primera part de bona neu i un darrer tram molt podrit.


Sortint de la Täschhütte. Foto Oriol Roselló.

dimarts, 7 d'abril: Per no perdre el costum, esmorzar a les 5:30h. Pujada amb ganivetes al llarg de bona part dels 1500 metres de desnivell fins l'Alphubel (4206), el més alt d'aquests quatremils de Saas Fee i que domina tota l'estació d'esquí.


El senyor del Valais vigila la nostra ascensió. Foto Oriol Roselló.

Tram d'uns 200 m de pente raide al voltant dels 4000 m, d'aquells que en Merlin qualifica de déchausser éventuellement.


Albert i Jordi a l'Alphubel (4206). Foto Oriol Roselló.

El descens (de 2400 m de desnivell fins a Saas Fee!) el trobem amb neu crostosa fins arribar a les pistes. Fi de festa amb Weissbier a Saas Fee.


Jordi, Albert i Oriol amb les seves respectives.

Un gran recorregut per aquesta magnífica zona del Valais que vam tenir la sort de fer amb bon temps i gairebé tot amb bona neu. Excursió realitzada per Jordi Agustí, Oriol Roselló i Albert Torralba.

1 comentari:

  1. Felicitats per aquesta magnífica activitat, i el reportatge tant professional, incloses les fotos de l’amic Oriol.
    Sembleu uns periodistes gràfics (però dels bons), apart de ser uns esquiadors-muntanyencs entusiastes, afavorits pels bon temps.
    Què bé devien entrar les birres de la tornada!
    Salut

    ResponElimina